Πρόστιμο ρεκόρ της Ε.Ε. στη Microsoft (το άκουσες κύριε Αλογοσκούφη;)

micr270208.jpgΣήμερα μάθαμε ότι οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ε.Ε. επέβαλαν πρόστιμο ρεκόρ, ύψους 899 εκατ. ευρώ (1,3 δισ. δολαρίων) στην Microsoft, καθώς θεωρούν ότι απέτυχε να συμμορφωθεί με τις επιταγές της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανέφερε ότι το πρόστιμο οφείλεται στην παραβίαση της αντιμονοπωλιακής της νομοθεσίας και, πιο συγκεκριμένα, για μη συμμόρφωση με κανονισμό του Μαρτίου του 2004.

Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από την Ε.Ε. σε μεμονωμένη εταιρεία και ανεβάζει το συνολικό ύψος των προστίμων της Ε.Ε. προς τη Microsoft για τη συγκεκριμένη υπόθεση στα 1,68 δισ. ευρώ, μετά και το πρόστιμο 778 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί παλαιότερα.

Άλλα όμως, επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε πιο έξυπνοι από τους απολίτιστους Ευρωπαίους – ως γνωστόν, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο και τρώγανε μπανάνες – παραδώσαμε εν λευκώ πριν από μερικές μέσω του κύριου καθηγητή και υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη τα κλειδιά του ελληνικού δημοσίου στην Microsoft.alogogates.jpg

Όταν όλες οι άλλες χώρες στρέφονται στο δωρεάν λογισμικό, τα Linux και τα Ubuntu, εμείς χρυσοπληρώνουμε αμφιβόλου αξίας εφαρμογές.

Δεν πειράζει όμως. Πώς αλλιώς θα ερχόταν ο κύριος Gates στην Ελλάδα; Θα είχε ποτέ άλλοτε την ευκαιρία ο Αλογοσκούφης να τραβήξει τέτοια φωτογραφία;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s