Θα μας τρελάνουν όλους στο MEGA!

mega_channel.gif Σήμερα μάθαμε ότι τελικά αυτοί εκεί στο Megaλο Κανάλι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλους.

Ως γνωστόν, τελικά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του χρήστη που ανέβαζε σχόλια στο Press-Gr από υπολογιστή δημοσιογράφου της Βουλής.

Συγκεκριμένα ήταν αδύνατον να εντοπιστεί για τους εξής λόγους:

  • Η διεύθυνση IP που αναφέρεται στο βούλευμα, στην πραγματικότητα αποτελεί μία από τις 25 διαθέσιμες διευθύνσεις (πύλες εξόδου) που διαθέτει η Βουλή για το σύνολο των περίπου 1.500 χρηστών του δικτύου της στο Internet.
  • Ο μόνος τρόπος για να αντιστοιχηθεί η διεύθυνση αυτή με στοιχεία συγκεκριμένου χρήστη είναι η εγκατάσταση και λειτουργία στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Βουλής Συστήματος καταγραφής-ελέγχου και εντοπισμού των τελικών χρηστών-φυσικών προσώπων και μάλιστα η διατήρηση των αρχείων αυτών για μελλοντική αναζήτηση και χρήση.
  • Λόγω του θεσμικού χαρακτήρα και της αποστολής της Βουλής αλλά και των ιδιοτήτων των χρηστών του δικτύου της, εντός και εκτός Κοινοβουλίου (Βουλευτές, διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, γραφεία κομμάτων κ.λπ.) η ύπαρξη διαδικασιών και μέσων καταγραφής και ελέγχου μέχρι φυσικού προσώπου, όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο, κρίθηκε σκόπιμο να μην εφαρμόζεται από την έναρξη των υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο τη δεκαετία του 90 και η πρακτική αυτή ουδέποτε διαφοροποιήθηκε από όλες τις Διοικήσεις της Βουλής μέχρι σήμερα.

Αυτά απάντησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Βουλής στο αίτημα που του υπέβαλε ο 5ος Τακτικός Ανακριτής.kaili-mega.jpg

Και τα σαίνια του δελτίου, αντί να χαρούν που δεν έχουν έναν ρουφιάνο πάνω από το κεφάλι τους όταν κάνουν την δουλειά τους, απαιτούσαν να απαντηθεί σε ποια από τις συγκεκριμένες 25 διευθύνσεις αντιστοιχούσε ο enemy of the state που αναρτούσε επικίνδυνα για την δημόσια ζωή του τόπου σχόλια, ώστε να απομονωθεί τουλάχιστον εκείνη η ομάδα που χρησιμοποιούσε την διεύθυνση αυτή.

Επιπλέον απορούσαν γιατί δεν κρατιούνται αρχεία ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά. Το συμπέρασμα που βγαίνει τελικά είναι ότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Υ.Γ. Μπορεί η δεύτερη φωτογραφία να είναι άλλων εποχών, αλλά συγχωρέστε μας, άνθρωποι είμαστε και εμείς!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s