Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κ.Κ.Ε. για το διαδίκτυο και τα σχέδια της κυβέρνησης

aleka-love.jpgΑνακοίνωσε έβγαλε χθες και το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ε. «για το διαδίκτυο και τα σχέδια της κυβέρνησης».

Όπως πάντα δεν ξεφεύγει από την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί. Άλλωστε για αυτό τους έχουμε αγαπήσει. Μη μασάς Αλέκα, εμείς δεν σου χαλάμε χατήρι και υποσχόμαστε αν εκλεγεί και η Λιάνα νέα Γενική Γραμματέας να βγούμε στους δρόμους να κολλάμε αφίσες για πάρτη σας.

(φωτογραφία από το: http://salata.wordpress.com/)

Παρακάτω η ανακοίνωση:

Τα άθλια γεγονότα στο διαδίκτυο (εκβιασμοί, πορνεία, παιδική πορνογραφία, τζόγος κ.α.) αποτελούν αναπαραγωγή και μεταφορά και σε αυτό της γενικευμένης σήψης που αναδύεται από το καπιταλιστικό σύστημα, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων και του ρόλου των ΜΜΕ που ελέγχονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει έτοιμο η κυβέρνηση της ΝΔ και το εμφανίζει ως μέτρο αντιμετώπισης αυτών των φαινόμενων, μόνο τέτοιο δεν είναι. Πρόκειται για προώθηση των αντιδραστικών μέτρων της ΕΕ, που έχουν συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και έχουν κύριο στόχο, όπως οι ίδιοι ομολογούν, «την καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού» στο διαδίκτυο στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου. Στοχεύουν στην καταγραφή και το φακέλωμα απόψεων, θέσεων, ειδήσεων που εκφράζονται στο διαδίκτυο και στρέφονται κατά της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Οδηγούν στον έλεγχο του διαδικτύου και στην αξιοποίησή του από το κεφάλαιο, για την πολιτική και ιδεολογική χειραγώγηση του λαού, της νεολαίας.

Τις αρνητικές καταστάσεις και εξελίξεις στο διαδίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο η παρέμβαση του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στην κατεύθυνση οι νέες τεχνολογίες να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Με την απόκρουση της πολιτικής, ιδεολογικής χειραγώγησης από τους μηχανισμούς του συστήματος, τα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες.

Το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να μην αποδεχθούν και να αντιπαλέψουν την επιχειρηματική και κερδοσκοπική αξιοποίηση του διαδικτύου και τα αντιδραστικά μέτρα ελέγχου. Να απομονώσουν κάθε φωνή και πηγή στο διαδίκτυο που προβάλλει αντιδραστικά μηνύματα.

Γραφείου Τύπου

Advertisements

3 responses to “Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κ.Κ.Ε. για το διαδίκτυο και τα σχέδια της κυβέρνησης

  1. Καλά και η εικόνα πού κολλάει?

    Περα από το ύφος, για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης τι έχεις να πεις?

  2. Όπως έχεις παρατηρήσει στο blog αυτό οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα ευθέως σχετιζόμενες με το θέμα κάθε άρθρου. Απλά μου άρεσε ως εικόνα και την έβαλα. Όσο για το περιεχόμενο, έχει σωστά αρκετά σημεία αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω φράσεις του τύπου:
    – …Στοχεύουν στην καταγραφή και το φακέλωμα απόψεων, θέσεων, ειδήσεων που εκφράζονται στο διαδίκτυο και στρέφονται κατά της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων…

  3. Καλά αυτή η Παπαρήγα δεν κούραστηκε να λέει τα ίδια και τα ίδια. Καμία πρόταση θα κάνει για όλες αύτες τις΄ασχήμιες που βλέπει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s